Yhteystiedot

Reino Kössö
Törmäkatu 3 B 8
06100 PORVOO
reinokosso@gmail.com

Uusimmat kuvat

Viikon keskiviikko 1

Keskiviikko 8.12.2021 - Repe


Hyistä huomenta!

Ulkona paukkuu nimittäin -20 asteen pakkanen. Tai ei se nyt juuri varsinaisesti pauku, niin kuin ennen vanhaan maalla pihapiirin rakennusten nurkissa lauhtumisen alkaessa. Talvi on tullut tällä kertaa sekä kalenterin että säätilan mukaan. Lunta on täällä Porvoon korkeudella maassa sentti tai pari.

Tällä viikolla tapetilla ovat presidenttien Joe Biden ja Vladimir Putinin videopuhelu Ukrainan kiristyneen tilanteen johdosta. Sodalla uhkaaminen tuntuu edelleen toimivan, kun haluaa huomiota osakseen. Päteehän se joskus mikromitassa myös meidän tavisten keskuudessakin.  Suurvaltojen johtajien kohdalla siinä vain on se ongelma, että molemmilla on käytettävissään mittava sotakoneisto. Että ne jaksavat isot miehet uhitella, vaikka maailmalla olisi tähdellisempiäkin ongelmia hoidettavaksi. Ukrainalaiset varmaankin lähettävät Joulu-Putin konttiin toiveen, että Venäjä vetäisi joukot pois sen rajoilta. Venäjän hyökkäystä Ukrainaan tuskin kuitenkaan nähdään. Sillä olisi siinä enemmän hävittävää kuin voitettavaa.

Toinen puheenaihe liittyy kesto-ongelmaksi muuttuneeseen korona-pandemiaan. Ulkoministeri Pekka Haavistolla todettiin korona, jolle myös pääministeri Sanna Marin altistui. Siitä huolimatta hän lähti bailaamaan helsinkiläiseen yökerhoon. Tähän yhteyteen sopii hyvin vanha viidakon sanonta: Älkää tehkö, niinkuin minä teen vaan niinkuin minä sanon! Koronaan liittyvä puoleksi hyvä uutinen on, että ensitietojen mukaan rokote kuitenkin suojaa uusimmalta omikron-muunnokselta, joka lisäksi vaikuttaa olevan vallitsevaa delta-varianttia lievempi.

Itsenäisyyspäivä 104 vuotta oli maanantaina. Sitä vietettiin maltillisesti ja matalalla profiililla. Presidentinlinnan vastaanotto oli perutttu. Sen sijaan presidenttipari haastatteli muutamaa tavista ja kertoili sieniretkistään yms. Että semmosta.

Jatketaan!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini