Yhteystiedot

Reino Kössö
Törmäkatu 3 B 8
06100 PORVOO
reinokosso@gmail.com

Uusimmat kuvat

Eläkeläisukon elämää, osa 1

Maanantai 4.2.2019 klo 19.33 - Reiska


Maanantai 4.2.2019

Eläkeläisukon elämäni runsaan kolmenkymmen vuoden työhistorian jälkeen alkoi 1.9.2018, joten muutama kuukausi tässä on ollut aikaa siihen totutella. Kyllähän se tästä pikkuhiljaa. Parasta tässä on, että voi joka päivä valita, mitä tekee vai tekeekö mitään. Jälkimmäistä vaihtoehtoa ei parane päästää liian suureksi, koska siitä voi seurata totaalitylsistyminen.

Aamun uutisissa kerrottiin, että Matti Nykänen, yksi kaikkien aikojen parhaista mäkihyppääjistä oli yöllä yllättäen kuollut. Hän oli 55- vuotias eli nuorena siirtyi sellaiseen lentomäkeen, jossa ei alastuloa tarvitse tehdä lainkaan. Nykänen oli oman tiensä kulkija, niin hyvässä kuin pahassa. Huippu-urheilijan uran jälkeen hänen elämäntapansa lienevät vauhdittaneet lopullista lähtöä.

Toinen päivän kuolinuutinen oli tieto näyttelijä Ismo Kallion kuolemasta. Kallio oli monipuolinen näyttelijä, joka levytti myös muutamia kappaleita, esimerkiksi Jäkäti jäk, Arabi Ahab ja Seiska. Itsellä on jäänyt mieleen Kallion rooli Lordi Stiltonina kuunnelmasarjassa Knalli ja sateenvarjo.

Näihän meille kaikille käy. Viikatemies ei lepää koskaan ja joku kaunis päivä se tulee käymään. Ajankohta on onneksi hämärän peitossa.

Muuta uutisvirran tarjontaa oli  mm. VM:n virkamiesten laskelma julkisen talouden sopeutustarpeesta seuraavalle vaalikaudelle. Summa on n. 2 miljardia euroa. Työllisyysaste pitäisi saada nousemaan vähintään 75 %:iin. Puolueiden höveleden lupausten perusteella yhtälö voi jäädä toteutukseltaan vajaaksi.

Venezuelan valtakiistassa EU-maat ovat valinneet puolekseen kapinointia johtavan parlamentin puhemiehen Juan Guaidon. Vallassa oleva presidentti Nicolas Maduro ei kuitenkaan aio suostua ennenaikaisten vaalien järjestämiseen eikä muutenkaan antaa periksi. Toivottavasti tilanne ei sentään sisällissotaan johda, vaan tilanteesta löydetään rauhanomainen ulospääsy.

Tänään oli aistittavissa hieman kevättä ilmassa. Valtavia lumikasoja on katujen varsilla viemässä parkkitilaa, jota on etsittävä kiekkopaikoilta. Onneksi lähistöllä on kymmenen tunnin kiekkopaikka, joten autoa ei sen takia tarvitse yhtenään siirrellä. Jokunen parkkisakko on tässä muutaman kuukauden sisällä napsahtanut tuulilasiin. Arvaa harmittiko? No joo, mutta oppia ikä kaikki.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini