Yhteystiedot

Reino Kössö
Törmäkatu 3 B 8
06100 PORVOO
reinokosso@gmail.com

Uusimmat kuvat

Long taim nou sii

Tiistai 29.1.2019 klo 20.43 - Reiska


No terve!

Ainakin kohtuulllisen sellainen.

Aika lailla seitsemän vuotta on kulunut edellisetä blogista. Kyseisenä aikana on allekirjoittaneelle tapahtunut sen verran, että työura on päättynyt, pari muuttoa suoritettu ja Parkinsonin tauti todettu. Viimeksi mainittu on toistaiseksi hoitunut lääkkeittä.  Se oirehtii lähinnä oikean käden vapinana, mutta isompaa invaliditeeettiä se ei vielä  aiheutta.

Onhan sitä maailmalla tietysti tapahtunut kaikenlaista. Syyriassa on sodittu verisesti ja lähistöllämme veli venäläinen kaappasi Ukrainalle kuuluneen Krimin takaisin itselleen. Itä-Ukrainassa nujakointi jatkuu edelleen vaihtelevalla voimakkuudella. Amerikkalaiset valitsivat presidentikseen Donald Trumpin, jonka johtamistyyli on herättänyt lievästi sanottuna hämmennystä, jopa kaaosta. Ilmaston muutoksen torjunta planeettamme laajuisesti on noussut entistä enemmän agendalle. Lisäksi britit keksivät järjestää kansanäänestyksen EU-jäsenyydestä. Ei-puoli voitti ja nyt eroprosessia on hikisesti väkerretty jo pitemmän aikaa. Vaihtoehtoina ovat ero sopimuksen kanssa tai ilman. Valmista pitäisi sen suhteen olla 29.3.2019 mennessä, joka on virallinen eropäivämäärä.

Tänä vuonna on kunnon talvesta saatu nauttia tai kärsiä, näkökulmasta riippuen. Lunta on maassa tälläkin korkeudella n. 40 cm ja pakkasiakin on pidellyt maksimissaan jopa n. -25 astetta. Näinä ilmaston lämpenemisen aikoina reilu talvisää tuntuu hyvältä.

Politiikkaa: Eduskuntavaalit lähestyvät ja lähes mikä tahansa kelpaa palvelemaan puoluepoliittisia tarkoitusperiä. Esimerkkejä näistä ovat turvapaikanhakijoita koskevat seksuaalirikosepäilyt ja yksityisten hoivafirmojen laiminlyönnit vanhustenhoidossa. Tavoitteena tietysti kaikilla puolueilla on hallitukseen pääseminen ja populismia hyödynnetään tällöin häikäilemättä.

Ei kuitenkaan välttämättä niin, että valtaan päästyään puolueet erityisen ratkaisevaa pystyvät epäkohtien korjaamiseksi globaalin kilpailun oloissa tekemään. Opposition mukaan hallitus on tehnyt kaiken alusta alkaen totaalisesti väärin ja siksi se vaatii suunnan muutosta. Se koskee myös ilmeisesti työllisyysasteen nousua. Suunnan muutos siinä tarkoittaisi työllisyysasteen laskua. Sote-uudistus voi vielä hyvin kaatua puoluepoliiittisin perustein. Ehkä järkevintä olisi hoittaa tuon kaltaiset isot reformit asiantuntijavetoisesti valmistellen niin, että poliittiset päättäjät sen  lopullisesti hyväksyisivät tai hylkäisivät.

Mutta joo, nähtäväksi jää. Mielikuvillahan sitä jyllätään ja monesti ne ovat ratkaisevia erilaisissa kannanmuodostuksissa.

Nyt taidan muodostaa kannan, että tämä tauoltapaluusepustus oli tässä. Palaillaan...

Reiska


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini