Yhteystiedot

Reino Kössö
Törmäkatu 3 B 8
06100 PORVOO
reinokosso@gmail.com

Uusimmat kuvat

Suvi inspis

Maanantai 6.6.2011 - Reiska


Kustaan päivää, tai ehkä mieluummin kuitenkin kätellään. Kesä on tullut sitten viime näkemän. Maailmassa on tapahtunut paljon asioita ja tapahtuu tietääkseni koko ajan.

Juuri, kun vähiten odotti, niin Suomesta tuli UUSI JÄÄKIEKON MAAILMANMESTARI, HEI MAAILMANMESTARI, HEI MAAILMANMESTARI!!! VII AA TÖ SAMPIONS OF TÖ WÖÖÖÖÖÖRLD! JESS! RUOTSI NURIN 6-1!!!

Tuosta on jo jonkun aikaa ja juhlakiertue on ohi krapuloineen päivineen. Poika tai paremminkin Pojan kopio on kiertänyt joukkueen pelaajien kotipaikkakunnilla. Konsultit voivat surutta käyttää menestystä rinnastuksena myös arkielämän puurtamisessa. Ja miksi ei, onhan se.

Tässä välissä myös Obama on voittanut Osaman 6-0 eli Tuntemattoman Sotilaan Vanhalaa mukaillen: Osamasta tuli työvoitto, se on kuollu. Muuttuiko maailma sen seurauksena turvallisemmaksi, on vielä liian aikaista sanoa. Ennustettua maailmanloppua kuitenkin lykättiin taas epämääräiseen tulevaisuuteen.

Ei pidä unohtaa myöskään 6 vuotta kestäneen kirjeshakin mm-turnauksen voittoa Suomeen Pertti Lehikoisen toimesta. Turnausta olisi ollut kiintoisaa seurata suorana lähetyksenä. Siinä olisi 6 vuotta mennyt jännittäessä ja tuuletellessa hyviä siirtoja sekä välillä jääkapilla käydessä. Lehikoinen ei tiettävästi ole heilunut Kauppatorilla mettona päissään eikä hänen nilkkansakaan ollut kipeä. Tai saattoipa hän juhliakin, mutta kukaan ei tiennyt, kenestä ja mistä on kyse ;). Kuinka ollakaan, tässäkin finaalissa Ruotsi jäi hopealle:)

Hallituksen muodostaminen huhtikuisten vaalien jälkeen Suomeen vaikuttaa nyt enämpi pihtisynnytykseltä. Eivät sinkoile Kataisen suusta yltiöoptimiset "fantastista" -huudahdukset. Hän on tyytynyt toistamaan lausetta "kerromme vasta, kun on valmista" niin usein, että valmista ei lopulta tullut. Siitä saisi kuitenkin samanlaisen youtube hitin, kuin Urpilaiskan "aivan aluksi haluaisin kiittää kaikkia". Katainen saa kuitenkin yrittää uudelleen ja tällä kertaa yrityksessä ovat mukana vaalien suurin voittaja persut ja suurin häviäjä kepu. Saa nähdä, meneekö yritys persuksilleen ja mikä on neuvottelujen mahdollinen kepupiste. Täh?

Mutta koska suvi on käsillä, haluaisin kirjoittaa tähän loppuun kansallista identiteettämme kuvaavan runon pätkän. Ja kirjoitankin eli näin se menee:


Peräsuolta nousevat

sankat, inisevät

hyttysparvet


Sieltä nousee

syksyn hyinen halla


Pitkospuita pitkin

yli mustan silmäkkeen

pois Peräsuolta pyrkii jokainen


Vain yksi harha-askel

ja kohta kaulaas myöten

suossa kurnutat


ja muutut levottomaks legendaksi

haihtuvaksi

soistuvaksi sammakoksi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini