Yhteystiedot

Reino Kössö
Törmäkatu 3 B 8
06100 PORVOO
reinokosso@gmail.com

Uusimmat kuvat

Euroopan Onion

Keskiviikko 11.5.2011 - Reiska


Minussa ei ole ennustajan vikaa. Arvelin eduskuntavaalien alla persujen kannatuksen jäävän n. 14 %:iin. Ennakoin myös, että Paradise Oskarin euroviisulla ei pitkälle pötkitä. Olin väärässä ja sillä varmuudella latelen näitä ajatuksiani.

Näinkin pienellä paikkakunnalla kuin maapallo, sitä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Eduskuntavaalien alla mikään puolue ei sentään ilmoittanut tervehdyttävänsä kuntarakennetta kestävyysvajeen korjaamiseksi niin, että koko planeettamme olisi yksi kunta, jossa palvelut voitaisiin hoitaa kustannustehokkaimmalla mahdollisella tavalla.

Tuo otsikossa mainittu Onion eli sipulivertaus tuntuu näinä aikoina näyttäytyvän myös meillä Suomessa karuudessaan niin, että mitä enemmän tätä Euroopan Onionia kuorii, sitä enemmän itkettää. Ainakin kohta Jyrki Kataista, joka yrittää juosta kasaan Suomelle toimivaa enemmistöhallitusta (protesti)vaalituloksen pohjalta. Jyrki-boyn pitäisi EU:n valtiovarainministerikokouksessa ilmoittaa Suomen kanta, notta tuetaanko vaiko eikö tueta.

Ja vaikka Timo Soini on tukeva, ei hän sentään niin tukeva ole, että olisi valmis jeesaamaan Portugalia sen talousvaikeuksissa. Ei, vaikka se maksaisi uuden taloudellisen taantuman tai laman. Markkinavoimat ovat tunnetusti prinsessanherkkiä ja rakennelma on kaiken kaikkiaan korttitalon kaltainen. Se ei kestä isoja tönäisyjä.

Keskustaan puolueena tuo sipulinkuorintavertaus parhaiten sopii. Sen peruskannattajista iso osa hyppäsi turhautuneina Timo Soinin persukelkkaan. Kokoomus ja demarit taas hävisivät vähemmän, koska heidän porukoissaan on suurempi osa EU-jäsenyydestä hyötyneitä. Pienempää häviötä nuo puolueet juhlivat, kuin suurtakin voittoa.

Mutta eipä mene hyvin terroristeilläkään. Nähtäväksi jää, kuinka moni heistä jatkaa Al Qaidalla tiellä. Tuon hajanaisen järjestön symboli ja kasvot eli Osama bin Laden nimittäin tapettiin amerkkalaisten toimesta Pakistanissa. Hänet oltaisiin voitu ottaa kiinni lähes verekseltään kutakuinkin heti 11.9.2001 terrori-iskujen jälkeen. Silloin se ei G.W. Bushia kiinnostanut.

 Osaman tappaminen nosti joka tapauksessa Obaman suosion aivan uudelle tasolle. Poliittisen kannatuksen kannalta on hyvä olla käyttökelpoisia, demonisoituja vihollisia riittävästi takataskussa, josta heitä voisi aika ajoin näyttävästi eliminoida. Obama totesi oikeuden tapahtuneen. Jos niin on, niin demokratian ja sivistyksen ykköspuolustajalla USA:lla taitaa olla käytössään pykäliä myös Hammurabin laista.

Selvää on, että sen kummemmin ääri-islamisteilla kuin Nato-vetoisella länsiliittoumallakaan ei edes käy mielessä, että he itsekin voivat joltain osin olla väärässä. Mutta kenelläpä meistä moinen ajatus mieleen juolahtaisi?

Mutta onneksi on lätkän mm-kisat Slovakiassa ja kesäkin on tulollaan. Suomi etenee kohti mitalipelejä ja mahdollisuudet ovat vaikka mihin. Ja vaikka Paradise Oskar pääsi euroviisufinaaliin, en usko sen menestykseen siellä. En pidä kappaleesta. Minusta se on löysä ja aneeminen, niin kuin tässä välillä on itse kukin. Hyvää toukokuuta, itse kukin ;)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini