Yhteystiedot

Reino Kössö
Törmäkatu 3 B 8
06100 PORVOO
reinokosso@gmail.com

Uusimmat kuvat

Kesävirikkeitä

Torstai 3.6.2010 - Reiska


Onko tästä tosiaan jo puolitoista kuukautta? Tarkoitan edellisestä sepustuksesta. Kyllä on vissiin niin ja jämpti on näin.

Tällä välin siis joutui armas aika ja suvi suloinen. Alkukesä on kaikel viisii virikkeellistä, molemmat aivosolut ovat saaneet liikuntoa ihan mukavasti. Itsekin tässä on jonkun verran aktivoitunut, mitä liikuntaan tulee.

Aivosolujen aktivointia toivoisi myös Meksikonlahdelle, jossa yli 70 miljoonaa litraa on jo pulputtanut öljyä mereen Bristih Petroleumin öljynporauslautalla sattuneen räjähdyksen seurauksena. Eikä pulputukselle näy loppua. Se on maailman suurin ympäristökatastrofi.

Töyhtökapusiiniapinat osaavat kivellä rikkoa kookospähkinöitä, mutta ihminen ei osaa pysäyttää aiheuttamaansa öljyvuotoa. Ei, vaikka ihminen on käynyt heinäkuussakin vuonna 1969. Maassa olevien ongelmien kanssa tuntuu edelleen olevan ylipääsemättömiä vaikeuksia. Ei osata ratkaista sitäkään, pitäisikö mummoja karkoittaa maasta vai olla karkoittamatta. Ei kuitenkaan ihan planeetalta, vaan täällä pallon pinnalla.

Ehkä tuossa asiassa kannattaisi kääntyä Mikael Jungnerin puoleen, joka valittiin SDP:n puoluesihteeriksi. Hänen mukaansa kaikki on mahdollista. Jos hän niin sanoo, niin kaipa sitä yksi öljyvuoto saadaan tukituksi.

Minulla olisi Jutta Urpilaiselle ja Mikael Jungnerille tosissaan ja vesissä silmin esitettävä ehdotus: Perustetaan Suomeen riittävän monta Puuhamaata, niin kaikki työllistyvät. Se onnistuu, koska tunne on tärkein ja kaikki on siis mahdollista. Minusta tuo olisi hyvinkin linjassa SDP:n lupausgeneraattorin tuotosten kanssa.

Ideageneraattori roklattaa nyt täpöllä, joten heitetään toinenkin: Koska mielikuviin perustuva alkoholimainonta on kiellettyä, ehdotan että myös mielikuviin perustuva vaalimainonta kielletään. Sillä on sentään koko kansaan kohdistuva vaikutus, kun alkoholimainonta koskettaa vain osaa kansasta.

Ja kun mielikuvamainonta kielletään, mitä jää jäljelle? Asia! Jos sitä ei ole, selviää vaalimainonnasta vähin kustannuksin ja -rahoituksin. Vaaleistakin voi tosin selvitä vähin äänin. Idea on vapaasti hyödynnettävissä, rouva on hyvä vaan, nam!

Mielikuvamainontaa yrittää parhaansa mukaan harrastaa myös kirkko. Sielläkin mietitään vimmatusti, mikä valinta ja linjaus kulloinkin olisi hyvää PR:ää kirkolle. Pakkohan se on, muuten väki kaikkoaa. Ennustan, että raamatunkäännöksessä olevat ilmaukset  ajan oloon sukupuolineutraloidaan tai muutetaan feminiinisiksi. Aletaan siis puhua äiti Jumalasta, hänen tyttärestään jne.

Aiemmin viittasin kintaalla tuolle heinäkuussa 1969 käynnille. Silloin astronautti Neil Armstrong totesi, että se on pieni askel hänelle, mutta suuri harppaus ihmiskunnalle. Aatami taas aikanaan totesi silmäiltyään hetken paratiisia, että jopahan tullee omenoita syyspuolella. Siinä kävi niinkuin kävi, ja alkupariskunnan elämä muuttui järsimysnäytelmäksi. Samoin kävi meidän kaikkien muiden jälkeen jääneiden.

No, onneksi sitä ei enää tarvi marjametsällä tai hedelmätarhoissa enää miettiä, että mikähän noista on kielletty. Sienestäessä se kyllä kannattaa katsoa kirjasta. Muuten voi kaksin käsin riipiä ja nauttia vitamiinit. Niistä sitä saa energiaa. Hauskaa kesänalkua!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini