Yhteystiedot

Reino Kössö
Törmäkatu 3 B 8
06100 PORVOO
reinokosso@gmail.com

Uusimmat kuvat

Kevätpyörteitä

Torstai 8.4.2010 - Reiska


Maapallo rullaa radallaan ja galaksit pyöriskelevät pienemmistä ympyröistä puhumattakaan. Kauempaa katsottuna kaikki vaikuttaa aika lailla ympäripyöreältä. Joskus kyllä lähemminkin tarkasteltuna.

Pienemmät ympyrät näyttävät pyörivän kovemmalla nopeudella. Ajatellaanpa nyt vaikka politiikkaa. Ensi vuoden eduskuntavaalien johtavaksi teemaksi voi nousta, se mitä edellisellä, siis nyt meneillään olevalla kaudella tapahtui. Miten äänestäjät voivat odottaa uskottavia tulevaisuuden linjauksia isoista asioista, jos menneenkin kauden tapahtumat ovat epäselviä? Uusin farssikeissi politiikan tiimoilta on tapaus Marja Tiura vs. Arto Merisalo, vai kummin päin se on. Ihan sama.

Rivi- tai jonokansalaisten ympyrät ja pyörteet ovat tietysti vielä pienempiä, mutta toisaalta konkreettisimpia. Elämä on suurimmalle osalle arkista aherrusta leivän eteen. Aika monelle se on kitkuttelua tulonsiirroilla sekä kevätauringon inspiroimaa säpinää ihmissuhteissa. Kyynikko voisi sanoa, että herra varjele meitä viimeksi mainituilta. No, kieltämättä onhan niissä sotkunsa, mutta myöskin mukavat, hetkittäin upeat vaiheensa. Asennekysymys, asennekysymys.....

Elokuvaohjaaja Matti Ijäs puheli viisaita hänestä tehdyssä dokkarissa, joka tuli ulos pääsiäisen aikoihin. Hän sanoi, että ihmisen pitäisi osata olla yksin osatakseen olla kaksin.

Ja kun ihminen kiertää ikiomaa maailman lyhintä pururataansa, voi hän treenata myös omien odotustensa ja toiveittensa hillintää. Ei ole pahitteeksi ottaa huomioon muita ihmisiä, vaikka kevät saisi aikaan pyörteitä päässä. Kyllä ne siitä tasottuu kevättulvien mentyä ;).

No justiin. Lunta on vielä täällä Rovaniemen korkeudella runsaasti maassa, mutta on sitä kevättäkin ilmassa ja päässä. Hiihtokausi jäi näillä näkymin eiliseen 350 metrin kahluuseen puolimetrisessä, läpimärässä hangessa :) Täytyy ensi talvena sitten ottaa vahinko takaisin.
Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini