Yhteystiedot

Reino Kössö
Törmäkatu 3 B 8
06100 PORVOO
reinokosso@gmail.com

Uusimmat kuvat

True shit

Maanantai 1.3.2010 - Reiska


Niinkuin ehkä arvata saattaa, otsikko on muukalaista kielimurretta. Se tarkoittaa sitä itseään, joka on hyödyllisimmillään pellolle levitettynä.

Vaikka hätäisesti tuon saattaisi arvella liittyvän suomalaisten kisamenestykseen juuri päättyneissä Vancouverin talvikisoissa, niin ei kuitenkaan ole asian laita. Meikäläiset kuitenkin kisojen viimeisinä päivinä vähän terhensivät otteitaan. Aino-Kaisa Saarinen sekä molemmat jääkiekkojoukkueet nappasivat lopulta pronssiset lätkät. Vaikka tavoitteista jäätiin, niin kyllä muutama pronssi ja yksi hopea maailman valioiden joukossa ovat sittenkin siedettävä tulos. Menestyksen pitäisi aina olla sivutuote, joka seuraa iloa, intohimoa ja omistautumista asialle, jota tekee työkseen tai harrastaa.

Otsikon käsite tuli mieleeni lähinnä siksi, että kuukausia etukäteen mainostettu amerikkalainen tv-sarja True blood alkaa tänään. Se on teemaltaan ns. vampyyrijuttu, joka on niin amerikkalaista bull shittiä (häränpaska) kuin vain voi olla. Hyttysistäkin saisi kiinostavamman tv-sarjan, jos verenimentää haluaa kuvata.

Postiivisesti ajatellen on tietysti parempi, että pesunkestävien humpuukisarjojen tekemiseen osallistuvat eivät ole työttömyyskortistossa, jos kerta kuluttajia löytyy. Ja niitähän löytyy. Sellaista turhaketta ei ole vielä keksitty, jota ei tehomarkkinoilla olisi saatu kaupaksi.

Tv:n aika suurena (190 cm/90 kg) kuluttajana voin todeta, että ehkä sitä  on jämähtänyt menneisyyteen, koska nykyiset ns. viihdeohjelmat eivät tunnu lainkaan aukeavan. Minusta suomalainen tv-viihde ja varsinkin sketsiviihde ovat naurettavan heikolla tasolla. Minusta sekin täyttää otsikon määritelmän reippaasti. Sama koskee valtaosaa tuontisarjoista, joita kuukausitolkulla etukäteen hehkutetaan.

Se ei ole pieni murhe, vaan vielä pienempi. Isoja murheita meillä ei ole, joten tehkäämme tikusta asiaa. Kumma, kuinka nyt lumitalvi tuntuu aivan erityisen ongelmalliselta. Junat muuttuvat, tai siis juuttuvat kinoksiin ja miehiä tippuu katoilta satamäärin yrittäessään kolata lunta katoilta.Kuolonuhreiltakaan ei ole vältytty. Olemmeko unohtaneet mitä talvi tarkoittaa, kun muutamia vuosia sen ajankohdan on voinut päätellä vain kalenterista?

No, ehkäpä tämänkin oli sitä itseään. Senhän voisi sitten vaikka keväällä mennä lukemaan jonkun pellon päähän tai pellon keskelle. Voikaa hyvin, älkääkä luikastelko :)


Kommentit

7.3.2010 23.59  kaija tyyskä

Aukesihan se vastauspaikka noviisillekin.
TV-ohjelmista, mistä kerrot olen prikulleen samaa mieltä. Joitakin ajankohtaista/keskustelutaustaa asioille sentään viitsii katsoa. Voimala on hyvin toimitettu. Ajankohtaisella kakkosella ja muutamalla muullakin on selvä tendenssi. Vastaus on etukäteen päätetty ja keskustelun lopputuloksen täytyy olla kuten ohjelman tekijät sen haluavat. Aitiopaikalla maanantaisin on hyvin tehtyjä, kantaa ottavia -useimmiten. Terveisin Kaija Los Pacos`ta. Tänään su 7.3.-10 oli selkeäsanainen puhuja täällä Suomelassamme. Oli Veteraanijuhla. Ulkoministeri Stubb, Alex vaan... on kuin yksi meistä. Nyt tavailen muistiinpanojani, kun osanani on tehdä juttu Suomelan Sanomiin. Minkälaisen kuvan Sinä olet hänestä saanut?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini