Yhteystiedot

Reino Kössö
Törmäkatu 3 B 8
06100 PORVOO
reinokosso@gmail.com

Uusimmat kuvat

Vahingoniloa

Perjantai 29.1.2010 - Reiska


Vautsi! Ne on sitten tammikuun arkipäivät siistissä paketissa tai pulkassa, miten vain. Pelkkä viikonloppu enää jäljellä ja maanantaina on jo helmikuu. Ja lunta on tällä korkeudella näin paljon sitten 1960-luvun.

Sitä on joskus uskotellut itselleen, että vahingonilo ei suinkaan olisi sitä vilpittömintä iloa. Saattaa olla, ettei olekaan, mutta hyvin  näkyvää se ainakin voi olla.

Etelä-Suomen valtamedian on vaikea peitellä tyytyväisyyttään siitä, että krp selvittää, onko syytä käynnistää tutkimus pääministeri Matti Vanhasen mahdollisesta jääviydestä tuen myöntämisessä Nuorisosäätiölle.

Erilaiset ns. asiantuntijat, tutkijat, kirjailijat ja toimittajat vuoron perään paheksuvat näkyvästi Vanhasen toimia. Näkyvyys, kuuluvuus ja palstatila on sillä taattu. Radio Suomen haastattelema joku toimittajanretku totesi, että netissä seuraa hakeva on luuseri ja että sen takia Matti Vanhasessa ei ole pääministeriainesta. Kun tuollainen leegio oikeassa olemisen järkkymättömällä varmuudella teilaa kenet tahansa, on siihen syytä suhtautua epäilevästi. Sama koskee myös kenen tahansa jatkuvaa, kritiikitöntä hymistelyä, josta esimerkki on eduskunnan puhemies Sauli Niinistö.

Emeritusprofessori Esko Riepulakin on taas kaivettu naftaliinista. Hänen "viileään ja objektiiviseen" arvostelukykyynsä ainakin Ylessä luotetaan, vaikka mies on kurkku suorana jo aiemmin vaatinut Matti Vanhasen eroa. Nyt kun hän kyseenalaistaa entisen oikeuskanslerin Paavo Nikulan jääviystulkintaa, niin se on ykkösuutinen.

Tavallaan tragikoomista jutussa on se, että silloinen oikeuskansleri Paavo Nikula ei sairautensa takia kykene muistamaan keskusteluaan Vanhasen kanssa jääviyskysymyksestä.Tuollaiset kannanotot pitäisi aina dokumentoida mielellään useampana kappaleena.

Mutta Vanhasen suhteen edellä mainitulla medialla on ollut varma kanta alusta saakka, vaikka täysin yksiselitteistä, faktoihin pohjaavaa näyttöä ei toistaiseksi ole nähty. Kyseinen osa mediaa kokee katkerana tappiona sen, että Vanhanen ei ole joutunut eroamaan. Mielikuvilla sitä on kyllä vimmatusti yritetty ja kaikki negatiivinen on noussut lihaviiin otsikoihin. Osaan hän on kyllä itsekin antanut aihetta, mutta paisuteltu niitä on rankasti. Suuri osa otsikoista on ollut pääministerin viranhoidon kannalta pelkkiä lillukanvarsia.

Julkisuuden perusteella tuntuu, kuin Vanhasella kulkisi mukanaan tuplapersoona, joka käheällä äänellä vesittää kaikki hänen asiapuheensa Jopet-shown sivupersoonan tapaan.

No, nähtäväksi jää, sano. Viikonloppu on vastassa ja lumkentät kutsuvat. Kuka ties vaikka sitä kävis katsomassa Talvisotaa, joka onneksi on vain näytelmä. Eläkäähän sovussa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini