Yhteystiedot

Reino Kössö
Törmäkatu 3 B 8
06100 PORVOO
reinokosso@gmail.com

Uusimmat kuvat

Talavista loppiaista

Tiistai 5.1.2010 - Reiska


Aluksi aforismin tynkä: Jos en olisi ihan se, mikä olen, olisin muumie. Aika pienestähän se loppujen lopuksi on kiinni, että olen mikä olen. Näin on näppylät kaikkien muittenki kohalla.

Jo vain se talavia ja lunta pukkaa. Takavuosien tavallista loppiaisen säätilaa ihmetellään joukolla, kun on totuttu kesästä kevääseen jatkuviin pitkiin syksyihin. Moni sanoo mieluimmin, että has talavista, koska on liian talavista.

Ihmiset totuttelevat pikkuhiljaa vuoteen 2010. Päiväyksissä tulee joskus vielä virheitä. Uusi vuosi on neitseellinen, täynnä mahdollisuuksia. Ne olisi vain käytettävä. Tai ei sunkhan se pakko ole, jos ei taho, mutta voipi sitä reistata. Ei sole, poka mikhän....Arkinen työkin joulunajan jälkeen vaatii totuttelua. Saiskohan siihen mistään asiantuntija-apua ;?

Loppiaisaatto on toistaiseksi ollut rauhallinen. Eilen ajettiin Helsingin rautatieasemalla juna sisään hotelliin. Tänään se saatiin irrotettua ilman, että hotelli olisi luhistunut. Hyvä niin. Iltapäivälehdet kirjoittavat jo kuudetta päivää putkeen Espoossa tapahtuneesta kauppakeskus Sellon ampumatragediasta. Aihe alkaa olla aika perusteellisesti kaluttu.

Jotkut ovat hätäisesti yhidstäneet asian maahanmuuttopolitiikkaan, vaikka siitä ei välttämättä ole kyse. Puukottelevat ja mukiloivat suomalaiset alkuasukkaatkin juovuspäissään läheisiään. Sellon tapahtumat perustuivat ihmissuhdehärdelliin, jotka herkästi suistavat ukkoja ja joskus akkojakin raiteiltaan.

Talvista aasinsiltaa pitkin päästään ketterästi liukkaisiin keleihin ja liikenneturvallisuuteen. Miksiköhän lähes aina sanotaan, että "se ja se jäi auton alle"? Harvemmin asia ilmaistaan, että "autoilija törmäsi jalankulkijaan ja ajoi tämän yli jyräten hänet". En ole kuullut, että tuollaisissa tilanteissa joku olisi varsinaisesti tai lopullisesti jäänyt auton alle.

Varokaa, taas on siis liikkeellä hiusten halkoja, joka halkaisee hiuksenne käden käänteessä. Koivuhalkoja nyt pikemminkin tarvittaisiin pirttiä lämmittämään pakkasen napottaessa 20-30 asteessa. Mitä lämpimämmäksi ilman ja sen piirin sisätiloissa saa, sen paremmin voi keskittyä useisiin penkkiurheilijan kannalta antoisiin tapahtumiin loppiaisen aikana. Jos siinä tulee hiki, hetki pihalla helpottaa. Leppoisaa loppiaista... 

 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini