Yhteystiedot

Reino Kössö
Törmäkatu 3 B 8
06100 PORVOO
reinokosso@gmail.com

Uusimmat kuvat

Koljatti ja Taavetti

Tiistai 8.9.2009 - Reiska


Aika harvoin tähän 54- vuoden ikään mennessä on saanut nähdä niin kuutamolla olevia toimittajia, kuin kaikkien besserwissereiden isät Taneli Heikka ja Leif Salmén olivat männä perjantaina Ruben Stillerin isännöimässä Pressiklubi-telkkariohjelmassa.

He nimittäin vertasivat vakavin naamoin Matti Vanhasta Silvio Berlusconiin. Berlusconilla on Italian media suurelta osin hanskassaan, kun taas Suomen medialla on useimmiten Matti Vanhanen hampaissaan. Vertaus ei siis voisi enää olla ontuvampi.

Kaikki aikoinaan uskontoläksynsä päntänneet tietävät, että Koljatti oli vilistealaisten ykkösmies, tuommoinen Neukkulan legendaarisen punakoneen entisen puolustajan Aleksander Ragulinin kokoinen korsto, johon ei pystynyt kuin luuvalo ja rautasaha. Taavetti taas oli vastaavassa asemassa israelilaisten puolella. Hän oli paljon Koljattia pienempi, mutta tekninen innovaattori. Hän käytti kivilinkoa Koljattia vastaan joka putosi kanveesiin eikä noussut ennen täyttä lukua. Taavetti siis linkosi kiven otsikkoon.

Koljatti on jälleen ajankohtainen, kun Jari Tervo kirjoitti sen nimisen haukkumakirjan pääkohteenaan Matti Vanhanen. Kirja oli mm. Hesarin ja Ilta-Sanomien ansioista jo kuuminta hottia, ennenkuin se edes tuli kauppoihin. Nerokasta ja näkyvää markkinointia kirja siis ainakin sai osakseen. Tervo ennusteli kirjassa haukuttujen ministerien nousevan takajaloilleen, mutta siltä osin markkinointstrategiasta näyttää pettävän. Matti Vanhanen ja Mauri Pekkarinen eivät olleet siitä moksiskaan tai jos olivat, niin hyvin sen salasivat.

Ilmeisesti Jari Tervo mieltää itsensä Taavetiksi, joka pelotta käy pääministeri-Koljatin kimppuun tämän serurusteluasioissa tapahtuneista kömmähdyksistä tuohtuneena. Näin hän on asettanut itsensä alttiiksi erittäin hyville myyntituotoille, jota valtakunnallinen mediatalo Sanoma wsoy varauksetta tukee. Ihailtavaa suoraselkäisyyttä, sanoisin mie...;). Satiiria tai ei, niin tuotto on taattu. Tervo-Taavetti lienee myös laskeskellut, että tästä ei Matti-Koljatti enää nouse. Hän linkosi kirjan otsikoihin ja linkona toimi Sanoma Wsoy.

Nähtäväksi jää, että ilmestyykö Tervolta tulevaisuudessa satiiri pienestä, pulleasta rovaniemellä syntyneestä ja Katajanokalla asuvasta kirjailijasta, joka on katkeroitunut jäätyään Finlandia-palkinnotta. Mutta ei Tervon kannata vaipua toivottomuuteen. Saihan Martti Ahtisaarikin lopulta pitkän vonkaamisen jälkeen Nobelin rauhanpalkinnon.

Loppuun vähän vakavampaa. Riitta Väisäsen tyttären pihalla kasvaa kaunis pihlajapuu...No ei, vaan Riitta Väisäsen tyttären kotibileisiin rynnänneet kuokkavieraat hajottivat paitsi paikkoja, myös Riitta Väisäsen rintaliivit. Onni onnettomuudessa oli, etteivät liivit juuri silloin sattuneet olemaan Riitan päällä.

Olokaasta jonaki ja hauskaa illan jatkoa, where ever you are C;)<-=

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini