Yhteystiedot

Reino Kössö
Törmäkatu 3 B 8
06100 PORVOO
reinokosso@gmail.com

Uusimmat kuvat

Ilman päivät

Keskiviikko 26.8.2009 - Reiska


No vot, sitähän saattais luulla, että otsikko tarkoittaa puutteessa elävien kokoontumisajoja. Mutta ei, vaan kyseessä on Ilman, Ilmin ja Ilmattaren (?) nimipäivät. Tulee mieleen Esa Pakarisen aikoinaan savoksi laulama kappale, joka kertonee missikilpailusta. Sehän menee että "niin kaanis oli Ilima, mutta kaaniimpi oli Hilima". Oliko kilpailussa muita osanottajia, niin siitä ei ole mitään havaintoa. Se ei käynyt siis Ilmi.

Nyt olisi sienivalistajilla työmaata. Yht´äkkiä neljä ihmistä on toisistaan tietämättä syönyt valkoista kärpässientä, joka on tappavan myrkyllistä. Normaalisti noita tapauksia tulee vuositasolla vain 1 tai 2 eikä aina sitäkään. Ei kyllä kannata tunkea suuhunsa sientä, ellei ole täysin saletti sen myrkyttömyydestä. Semmoisia ovat esimerkiksi suppilovahvero ja keltavahvero eli kanttarelli. Ryypätkääpä on myös myrkyllinen, mutta sen vaikutus on paljon hitaampi, kuin esimerkiksi kärpässienten.

Ajankohtainen on myös semmoinen ilmiö, että kauppiaat muka tieten tahtoen myisivät lihatiskiltä vanhentunutta lihaa, joka on marinoitu myytävän ja syötävän näköiseksi. Minusta joku laadusta kertova hymiötarrasysteemi olisi naurettava, koska kaupalla ei ole mitään järkeä myydä vanhentunutta ruokaa riskillä, että sitä ostava kuluttaja sairastuu. Jos niin käy, niin kuluttaja osaa tehdä itse omat johtopäätöksensä ja kiikuttaa euronsa seuraavalla kerralla toiseen kauppaan. Viidakkorumpu vielä tehostaa sanomaa. Tässäkin asiassa hysteria vaanii nurkan takana. Toisaalta, onhan meillä pyöriäisen laskijoitakin.

Meneillään on suorastaan tautinen meininki, eli ohjeistusta sikainfluenssan varalta tulee kiitettävästi. Sikotauti jäi yllekirjoittaneelta aikanaan sairastamatta, toivottavasti myös sikaflunssa. Ohjeistukseen kuuluu esimerkiksi se, että pitäis aivastaa hihaan ja välttää kättelyä. Ja jos sairastuu, niin pitäis olla erillään muista, lepäillä, juoda ja katsella sarjiksia tai tositvtä.

Sillä kesätauon jälkeen ne ovat täällä taas. Salkkarit kirjaimellisesti pamahti ruutuun ja osa näyttelijöistä oli kieltämättä aika räjähtäneen näköisiä. Big Brother käynnistyy ja sen käänteitä pohtiessaan ei pientä sikaflunssaa huomaakaan. Ruutuelämää on tarjolla heti useammaksi viikoksi ja kuukaudeksi. Kaunaritkin palaa ja niin edelleen.

Suomessa on naisten jalkapallon em-kisat meneillään. Suomi aloitti ne 1-0 voitolla Tanskasta. Saas nähä, kuinka mimmien käy ja mihin se riittää. Antoisaa Ilman päivää sillä kaunis ja kesäinenhän se vielä on.

Ps. Nuorin Kennedyn veljeksistä eli Edward on kuollut ja Laila Kinnunen täyttäisi tänään 70-vuotta. Ei olisi vielä ikäloppu hän.

 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini