Yhteystiedot

Reino Kössö
Törmäkatu 3 B 8
06100 PORVOO
reinokosso@gmail.com

Uusimmat kuvat

Juhannushuuhaa

Torstai 18.6.2009 - Reiska


Suvipäivää!

On makuasia, millä tyylillä itse kukin juhannusta viettää. Joku viettää sen perinteisellä etyylillä, joku v-tyylillä. Noiden yhdistelmä saattaa johtaa ikäviin ja kauaskantoisiin seurauksiin. Juhannuksena kuitenkin olemme yksi ja yhtenäinen kansakunta menoliikenteinemme ja kolean sään valitteluinemme.

Molempiin tänä juhannuksena voi sinänsä olla aihetta. Vaikka Esko Riihelä ei enää haittaa menoliikennettä Lahden tiellä, niin liian kova tilannenopeus, turvavälinpitämättömyys tai tekniset viat voivat sen tehdä. Vaikka talli olisi tehnyt parhaansa ja autoa olisi testattu koko talvi, saattaa se täyteen perheellä ja juhannusvarusteilla lastattuna laueta keskellä korpisuoraa.

Kaiken kruunaa silloin paikalle osuva kaatosade, jos ilman lämpötila on vielä juuri niukasti nollan yläpuolella. Siinä kysytään ihmisen ja hänen perheensä asenteiden aitoutta ja kestävyyttä. Pultteja ei kannata ottaa, ainakaan auton pyöristä eikä ryhtyä potkimaan sitä, kuin vierasta sikaa. Nuo vaihtoehdot saattavat ensimmäisinä vilahtaa pääkopassa, mutta jos sulakkeet ovat tarpeeksi suuret, ne kestävät sen kyllä.

Mökille päästyä kuuluu asiaan tuikata sauna tuleen ja grilli päälle ja ryhtyä viettämään juhannusta. Kuivan maan juhannus on selkeästi ranta- tai peräti vesijuhannusta turvallisempi. Kun on tultu saunasta ja syöty vasta, niin sitten siirrytään kokolle. Jos rannassa ollaan, on siellä yleensä myös vene. 

Vene ja kossuyhdistelmä on usein ainakin yhtä tuhoisa, kuin sikainfluenssa. Veneen keikuttaminen seisaaltaan sepalus auki on edelleen suhteellisen yleinen suomalainen ekstreme- juhannusurheilulaji. Sitä harrastavat pääasiassa ne, jotka eivät enää jaksa kiertää yöjuoksurasteja.

Vaikka Four Catsin aikanaan esittämän kappaleen mukaan kaikki muuttuu, kaikki muuttuu, ei entiselleen mikään jää, niin silti on vielä vahvoja perinteitäkin.  Jussinahan ihmisen mieli tekee nukkumisen sijasta tehdä esimerkiksi taikoja, mikä koskee naisia. Niillä on tarkoitus saada selville tulevan 50%ison olemus ja mielellään myös henkilötunnus ja pankkitilin saldo. Jos yrtit eivät sitä kerro, voi yrittää kysyä suoraan ehdokkaalta itseltään. Siinä voi tosin käydä niinkin, että sen koommin tuota sydämen valittua ei näkyile samalla hehtaarilla.

Suosittelen varmuuden vuoksi, että kannattaa laittaa pelastusliivit päälle jo nyt, sillä juhannusjuhlan tuoksinassa ja tiimellyksessä ne voivat unohtua kun tai jos tarvis tulee. Kaikesta huolimatta tai siitä johtuen, hauskaa ja turvallista juhannusta. Pysykäämme veneessä ja kartalla, ruukasi enokin sanoa.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini