Yhteystiedot

Reino Kössö
Törmäkatu 3 B 8
06100 PORVOO
reinokosso@gmail.com

Uusimmat kuvat

Ongelmia?

Perjantai 5.6.2009 - Reiska


Moro!

Aluksi pala historiaa.Tänään on tasan 41 vuotta päivästä, jolloin Sirhan B. Sirhan murhasi Robert Kennedyn Los Angelesissa, hotelli Ambassadorin aulassa, tämän voitettua Kalifornian esivaalit ja edetessä kohti Yhdysvaltojen presidenttiehdokkuutta.

Käyn tässä, kuten tavallisesti, ensiksi käsiksi kaikkein järeimpiin ongelmiin ja etenen kohti lievempiä. Niin tuntuu helpommalta kestää. Siispä taiteilija Jan Nevalla on ongelma, että millaisessa asennossa hän haluaa ikuistaa Helena Lindgrenin. Itse suosittelen kyllä ihan normaalia maalausasentoa, jota ikonitaiteilijat käyttävät. Teoksessahan käytetään ikonitekniikaa. Vai olisko tuossa kuitenkin kysymys siitä, että missä asennossa mallin pitäisi olla!?

Idea on kuitenkin ymmärtääkseni se, että Lindgrenin vartalo on teoksessa pääosassa, kuten myös Nelosen nettitelkkarissa syksyllä esitettävässä 20-osaisessa sarjassa. Siinä lienee yksi jakso kutakin vartalonosaa kohti. Jään kiinnostuneena odottamaan teosta, jossa hänen päänsä on pääosassa. En tiedä, onko se liikaa pyydetty ja kiinnostaisiko se ketään? Mutta kaikki sympatia siis taiteilijoille Jan Neva ja Walter de Camp, jotka ongelman kanssa painiskelevat.

Tv-saippuasarjasta Salatut elämät on käynnistetty viranomaistutkinta sen viimeisen jakson tapahtumien takia. Siinähän yksi henkilö haudattiin elävältä ja hääpaikka räjähti tuusan päreiksi.  Pitäisikö jonkun kertoa viraston väelle, että se luki käsikirjoituksessa ;-p.  Sekavasti puhuen, virasto tutkii ohjelman sisällön ja ajankohdan välisen suhteen sopivaisuuden rajoja. Kukahan virkamies tuommostakin asiaa pannaan työkseen tutkimaan ja millaista pätevyyttä se tutkijaltaan vaatii? Eiköhän asia kannattaisi siirtää erikoisosastolle, kämmien kuninkaille.

Ongelma se on sekin, että käsidesiä nyysitään sairaaloista päihtymistarkoituksiin. Sillä on kuitenkin tasan päinvastainen vaikutus päässä, kuin käsissä. Toisin sanoen kielteinen ja pahimmassa tapauksessa tappava. Luulisi elämässä olevan riittävästi kestämistä selvinkin päin.

Venäjän pääministeri Vladimir Putin piipahti meillä pikavisiitillä Vanhasta moikkaamassa. Nuo kaksi pääministeriä ovat kooltaan käänteisiä suhteessa maittensa kokoon. Nykyään ei enää alleviivata niinkään sitä, että maittemme suhteissa ei ole ongelmia. Pikemminkin lähdetään siitä, että ongelmiakin on, mutta ne eivät ole ylivoimaisia. Johtuneeko liturgian vähenemisestä, että vierailujen aikataulua voidaan tiivistää ja siten säästää veronmaksajien rahoja?

Ei elämä kuitenkaan pelkistä ongelmista koostu, vaan siinä on kosolti myös vaikeuksia ;-p. Onhan siinä, totta mooses, myös paljon naurettavaa. Asennne ratkaisee pitkälle loppupeleissä. Usein myös jo alkusarjassa. Haaskaa viikonloppua <;oP<-=

 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini