Yhteystiedot

Reino Kössö
Törmäkatu 3 B 8
06100 PORVOO
reinokosso@gmail.com

Uusimmat kuvat

Sielun maisemaa

Lauantai 30.5.2009 - Reiska


Jo joutui armas aika! Niinpä.

Ja joko evoluution polkuja tallaamalla tai henkiolennon luomana tähän vaiheeseen päässyt ihminen visertää kauniisti. Äänellään se laulaa variskin.

Ihminenhän on aika nerokas organismi, vaikka olisikin vain hiilestä tehty ahvena. Ajatellaanpa vaikka ruumiinlämpöä. Jos se olisi korkeampi, niin ihmisellä olisi kuumetta koko ajan tai jos se olisi matalampi, niin yhtenään paleltaisi. Mutta se on juuri sopiva niin , ettei tunnu miltään ;-)

Joskus räntäisinä aamuina, yrittäessään saada silmänsä auki, sitä voisi olla valmis vaihtamaan osia ruutanan kanssa. Se torkkuu talviunta mutalammen pohjalla itse kehittämänsä alkoholin turvin. Mutta kun ihminen saa höyryävän kahavikupin ja aamun lehden nokkansa alle, niin siitä taas yleensä toiminnot käynnistyvät, joskus paremmin, joskus huonommin. Toisaalta uutiset lehdessä eivät aina välttämättä mielialaa kohota.

Usein kuulee myös väitettävän, että ihmisen sielunmaisemaa voi rämettää lapsena telkkarista katsellut väkivallat. Enpä tiedä, miekin poikasena kattelin mustavalkoteeveestä "Lahjomattomia", eikä minusta silti sellaista tullut. Vaikka tuon arvion tekemisestä olisikin ehkä hyvä jäävätä itsensä.

Sielun maisema tai sielun säätila on hyvin vaihteleva ja hyvä niin. Olotiloista ja fiiliksistä kannattaa yrittää poimia parhaat puolet. Huonotkin puolet ovat hyviä sikäli, että ne syventävät hyviä puolia. Herran pieksut, johan on filosofointia ;-p. Ja vaikka ihminen varsinaisesti ei tunne muita sielunmaisemia kuin omansa, voi joskus kulkiessaan löytää lähes vastaavan. Silloin sitä voi jopa aavistella, miltä toisesta ihmisestä asiat tuntuvat ja millaisina hänelle näyttäytyvät. Koskaan ei kuitenkaan voi sanoa, että tietää miltä toisesta tuntuu.

Mutta rajansa höpötykselläkin eli täällä rannikolla myös gränsen har sin nonsensus. Koirat haukkuu, katuojat juoksee, karavaani kulkee, räystäät tippuu eikä meri siitänsä täyty.

Pakko vielä kuitenkin ihmetellä tähän loppuun mustaa laatikkoa, joka lentokoneissa tallentaa tapahtumat. Onko tosiaan nykytekniikalla mahdotonta rakentaa sellaista boksia, joka nousisi pintaan, jos kone tippuu mereen? Eli että olisi vaikka toinen, varmistusboksi koneen ulkopuolella, joka jäisi kellumaan koneen rojahtaessa veteen. En tiiä, toimisko tuokaan, mutta saahan sitä ihiminen kaikenlaista ehotella lämpimikseen.

Vettä sataa ja runsaasti, sanoo meteorologi. Mikäpäs hänessä. Mie juon nyt kahavit c;p<-=

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini