Yhteystiedot

Reino Kössö
Törmäkatu 3 B 8
06100 PORVOO
reinokosso@gmail.com

Uusimmat kuvat

Kevään ääniä

Sunnuntai 17.5.2009 - Reiska


Aluksi arvoitus. Mitä yhteistä on seuraavilla henkilöillä: Britney Spears, Amy Winehouse, Paris Hilton ja Lindsay Lohan, paitsi että ketä ne on ja evvk? No, oikea vastaus on siinä, että heillä saadaan täytettyä iltapäivälehtien sivuja silloin, kun mitään järkevää ei riittävästi ole uutisoinniksi asti. Lehdet jäisivät liian laihoiksi ja rupeaisivat muistuttamaan Pravdaa. Joku noista edellä luetelluista lienee tienannee ainakin osan elannostaan laulaa luikauttelemalla.

Kevään ääniin kuuluu perinteisesti euroviisukilpailu, joka käytiin eilen Moskovassa. Norja nappasi voiton ja Islanti hopeaa. Suomi oli 25:s eli finaalin viimeinen, mikä on kyllä huutava vääryys. Kappale oli paljon parempi, kuin moni muu finaaliin päässyt. Viron kappale oli oikeastaan kaikkein paras ja se sijoittuikin kuudenneksi. Monelta osin tarjonta oli yliyrittämisen sävyttämää, puuduttavaa sillisalaattia.

Marko "Waldo" Reijonen on Nurmijärven Lepsämän toinen suuri poika. Vielä suurempi on pääministeri Matti Vanhanen. Tulikin mieleen, että olisiko Suomen euroviisukappaleen nimen keksimisessä ollut innoittajana iso MV. Kappaleen nimihän on "Lose Control" ;-)

Toinen arvoitus: Mitä meillä yli 18-vuotiailla on vain yksi ja suurin osa antaa sen uudelleen ja uudelleen? No, se on ääni, joka vaaleissa annetaan. Tämän kevään ääniä kalastelevat puolueet eurovaaleja varten, jotka huipentuvat 7. kesäkuuta. Toistaiseksi vaalikuume ei ole osoittanut nousun merkkejä, ainakaan henkilökohtaisella tasolla.

Mutta linnuthan ne vasta visertävätkin tähän aikaan ja hehkuttavat, kuinka hyvä pesäpaikka nyt on kiikarissa. Pöntöissä käy jo pölinä. Elämä hyppyyttää, paitsi meitä ihmisriepuja, myös muita luontokappaleita ja kesällä linnuilla on kova kiire, että ehtii ennen syksyä saada poikueen lentokokoiseksi ja -kykyiseksi. Eikä jää paljon luppoaikaa, kun pitää lähteä lentää viuhtomaan parhaissa tapauksissa toiselle puolen maapalloa. Linnuilla tuskin käy mielessä, että onkohan tässä järkeä ja pitäiskö tätä hommaa muuttaa jotekin trendikkäämmäksi. Ne keskittyvät oleelliseen.

Ihminen taas usein keskittyy kaikkeen muuhun. Mutta ihminen onkin trendikäs olento, joka pitää muutosta usein itseisarvona. Häntä johtaa useasti motto, jonka mukaan toimitaan miten vain hankalimmaksi tulee. Näin ei tapahdu suinkaan välttämättä tarkoituksella, vaan tavoitteet ja aikomukset ovat hyviä. Joku ajattelija on sanonut, että tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla.  

Mutta kevät vaihtuu kohtapuoliin kesäksi ja lomakin siellä häämöttää, sekä vapaaehtoinen että pakko. Sellaista elämä on. Nyt nautitaan kevään äänistä ja auringosta ja sitten kesällä käydään ahon laitaa ilman pakkopaitaa <;o)<-=

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini