Yhteystiedot

Reino Kössö
Törmäkatu 3 B 8
06100 PORVOO
reinokosso@gmail.com

Uusimmat kuvat

Alkakaa waputtaa

Torstai 30.4.2009 - Reiska


Työn, hien, kevään ja ylioppilaiden juhla on jälleen käsillä. Ja jos yhtään perinteistä pidetään kiinni, on osa sen tunnusmerkistöstä jossain vaiheessa  myös rinnuksilla tai epämääräisinä lätäkköinä puistoissa ja jalkakäytävillä tai jopa kokolattiamatolla.

Sen verran on johdannosta tingittävä, että hien juhla vappu ei sentään ole. Sen haju tai tuoksu pyritään kemiallisesti vaimentamaan ennen baanalle lähtöä. Meneillään olevalla, lamaksi kutsutulla vaiheella lienee myös vaikutuksensa sekä työn että hien muodostukseen. Nuo kaksihan ovat kulkeneet käsi kädessä paratiisista karkoituksen jälkeen, kun ihmiselle säädettiin korkeimmalta tasolta työvelvoite, josta ei voi valittaa.

Iloisen ilmapallokarnevaalin lomassa uutsioidaan mm. Meksikosta alkaneen sikainfluenssan leviämisestä. Sioissa sitä ei kuitenkaan ole, vaikka koko lentsu kyllä on eläinperäinen. Virus on läheistä sukua lintuinfluenssalle, joka ei koskaan rantautunut meille saakka. 

Sikaflunssa kuitenkin tarttuu helposti ihmisestä toiseen ja siksi suositellaan oleskelua paikoissa, joissa ei muita ihmisiä ole. Tuohan kuulostaa ihan järkeenkäyvältä, paitsi että maailmanlaajuisesti se vaatii jonkinasteisia erityisjärjestelyjä. Kaikkien ihmisten siirtäminen turvallisen välimatkan päähän toisistaan olisi melkoinen operaatio.  Pandemiavaaraa ajatellen suomalainen luonteenlaatu on mitä terveellisin.

Poliittisella puolella vanhat, kellastuneiden palopuheiden päivitetyt versiot kaivetaan esiin ja ollaan hetki puhtaita ja aatteellisia. Päivityksessä pitää olla huolellinen, ettei tule esimerkiksi arvostelleeksi Johannes Virolaisen hallitusta ja ylistäneeksi Suomen ja Neuvostoliiton suhteiden syventämistä ja laventamista.

Näin aurinkoisena päivänä unohtakaamme kuitenkin pandemiat, heinäsirkkaparvet, tuhotulvat, maanjäristykset, massatyöttömyys ja mitä kaikkia niitä onkaan. Tämän kevään vappuviuhkaa värittävät myös jääkiekon mm-kisat, joissa Suomi niittasi tsekin 4-3 nihkeän alun jälkeen. Joskus nuinkin päin. Jatko-ohjelma helpottuu ja vasta maanantaina Suomi saa vastaansa kivenkovan Kanadan.

Keväällä tunteet jylläävät ja hormoonit hyrräävät siinä, missä muinakin vuodenaikoina. Kestojulkkis Matti Nykänen on siitä oivallinen esimerkki. Hän ehti viikon kuluessa ilmoittaa jättäneensä Mervi Tapolan jonkun 23-vuotiaan Jennan takia. Seuraavan päivän lööpissä jo luki, että hän oli palannut Mervin luo ja tehnyt kolme päivää putkeen puutarhahommia. Uutinen ei kerro, tekikö hän niitä Ike Kanervalaisessa mielessä vaiko ihan perinteisessä. Kumpikin on kyllä ihan toimiva katumusharjoitus.

Toivottavasti katumusharjoituksia ei tarvita vapun päivänä, vaan olo on pirteä mutta virkeä. Rentouttavaa vappua itte kullekin ;-)<-=

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini