Yhteystiedot

Reino Kössö
Törmäkatu 3 B 8
06100 PORVOO
reinokosso@gmail.com

Uusimmat kuvat

Onhan noita...

Maanantai 6.4.2009 - Reiska


...näin pääsiäisen alla, luudilla ja ilman. Laman kynsissä noitia voi käydä jopa kateeksi. Heillä on taika hallussaan, jos tiukka paikka tulee. Kun muut ovat apaattisina ja rahattomina sormi suussa, noidat nyhjäisevät tyhjästä.

Tätä pääsiäistä värittää munat salmonella. Voi niitä maalatakin, jos ovat kelpoisia. Lisäksi Ruotsista ja Suomesta on löytynyt lasinsirpaleita ruuan seasta ja ruokaa lasinsirujen seasta. Mie löysin muutama ilta sitten jopa kokonaisen lasin olueni ympäriltä. Join sen nopeasti pois, että olisin välttänyt siruriskin. Sitten ilmoitin asiasta sianomaiselle viranomaiselle. Kysyin samalla, kuinka tulee menetellä, jos sattuu nielaisemaan lasinsirpaleen.  Ensiapuna siihen suositeltiin laastarin nielemistä.

Maailma on oikeastaan aika kiehtova epätäydellisyydessään. Esimerkiksi mämmikourilla laajasti ymmärrettynä on edustus läpi yhteiskunnan rakenteiden. Mutta liike ja yritys on tärkein. Tai optiot. Kysykää vaikka Mikael Liliukselta. Hänelle ei tule taloudellinen hätä käteen ihan heti, vaikka taantuma kestäisi muutaman sata vuotta. Hän ilmeisesti saa potkut, jotka ahterin asteikolla ovat kuitenkin olosuhteisiin nähden aika lievät.

Mannerheimista on taas saatu jotakin uutta selville. Arkistosta on löytynyt myrkytetty hanhenmaksa, jonka avulla desantit yrittivät tappaa CGEM:n. Kovat tökötit siihen maksaan on pumpattu, että se on säilynyt arkistossa näinkin pitkään. Jos marsalkkamme olisi sen syönyt, hänen haudalleen olisi pystytetty kulinaristi. Onneksi Suomen vastavakoilu pääsi maksasta jyvälle. Vastavakoilua ei tuohon aikaan harrastettu saunadiplomatian yhteydessä, kuten myöhemmin saunottuneisuuden aikana saattoi hyvinkin olla asian laita.

Näin keväällä sitä varisten raakkuessa rakkauttaan tulee ajatelleeksi missejäkin. Nykyinen tittelin haltija on Essi Pöysti. Enpä osaa sanoa, onko sukua Kyösti Pöystille, tuolle lahjomattomalle tv-poliisille. Kyösti Pöystihän edustaa miehisyyden perikuvaa tutteineen päivineen. Enpä usko että on, sukua siis. Päättelyä helpottaa vähän se, että Kyösti Pöysti on piirretty.

Briteissä kuoli suuren mediakohun saattelemana syöpään Jade Goody -niminen henkilö, josta tuskin juuri kukaan olisi tiennyt ilman sikäläistä Big Brother -tositelkkaria. Terveenä ollessaan Goody oli tietojen mukaan pelkkä rähisijä ja suunsoittaja, mutta kuolema teki hänestä lähes pyhimyksen. En osaa sanoa, mitä tuo ihmisistä kertoo. Onko sille olemassa tarkaa ilmausta?  Kaksinaamaisuus ehkä tai jotakin...Mene tiedä.

Mutta pääsiäinen siis tulee pajunkissoineen, noitineen, mämmeineen ja munineen jos eivät hyllystä tipu. Se katkaisee arjen mukavasti. Relatkaamme!

 

 

 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini