Yhteystiedot

Reino Kössö
Törmäkatu 3 B 8
06100 PORVOO
reinokosso@gmail.com

Uusimmat kuvat

Onki-madonna

Keskiviikko 1.4.2009 - Reiska


Hyvää aprillipäivää!

Aprillipäivänä ei voi luottaa kehenkään eikä mihinkään. Ei edes painettuun sanaan tai Timo Soinin korkeaan poliittiseen moraaliin ja vilpittömyyteen. Noitten suhteen ei tosin välttämättä tarvita edes aprillipäivää.

Aamulla havahduin lehdessä olevaan uutiseen, joka kertoi Madonnan huippusalaisesti lomailevan Porvoossa. Hänet oli jopa valokuvattu epäselvänä kököttämässä jäällä pilkkijakkaralla istuen. Uutisessa mainittiin vielä, että Madonna vierailee myös Porvoon kaupungintalolla kiittämässä kaupunginjohtajaa pilkkimahdollisuudesta ennen paluutaan kotpuoleen.

Kysymys oli kuitenkin lopulta aivan tavallisesta onki-madonnasta, eikä suinkaan tuosta kansainvälisestä megatähti-Madonnasta, joka konsertoi Jätkäsaaressa kesällä. Se oli siis tämän päivän järeintä aprillipilaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, median suosikki Timo Soini sen sijaan oli tosissaan ilmoittaessaan asettumisestaan EU-vaaliehdokkaaksi. Mies, jonka keskeinen poliittinen kulmakivi on ollut EU-jäsenyytemme vastustaminen, käänsi takkinsa.

Soini meinaa venkuloida vielä niin, että on valmis lähtemään eduskunnasta kesken kauden mepiksi ja sitten asettumaan ehdolle eduskuntavaaleissa 2011. Jos hänet niissä valitaan, niin puolestaan euroedustajuus jää kesken. Tuplavenkula, sanoisin. Soini on ollut kova moralisoimaan muita puolueita ja poliitikkoja, mutta nyt hän itse syyllistyy varsinaiseen pelin politiikkaan. Se ei selittelyistä parane. Uskottavuus romahti Timo Soinilta tuon liikkeen takia. Veikko Vennamo kääntää tuon takia kylkeä haudassaan.

Jotenkin tuosta edellisestä ajatus aika luontevasti siirtyi luteisiin. Jo melkein hävitetty ja kadonneeksi luultu lude in Finland on taas lisääntymässä. Tässä näitä vitsauksia nyt pukkaa päälle niin maan perkeleesti ja tasaseen. On ilmastonmuutosta, talouslamaa ja nyt vielä luteetkin palaavat. Se lisää askaretta ja torjunta-aineiden menekkiä. Tehokkaita luteiden rassausmenetelmiä tullaan tarvitsemaan.

Mutta kevät kuitenkin tulevi, mistä olkaamme iloisia. Aamulla varhain mustarastaan huilu soi upeasti hakiessani lehteä postilaatikosta. En ole mikään ornitologi, mutta kyllä se oli musta rastas. Se oli suorastaan kaunista laulua. Vai oliko se kuitenkin suorastas...? Toisaalta, se saattoi olla hemppo, kiiruna, alli, tavi, kuovi, kurki, älä kurki....No joo, oli mikä oli, mutta kaunista oli C;-)<-= Pärjäilemäs...

Ps. Suomen vanhin ihminen Viljo Kekola täytti tänään 108 vuotta Seinäjoella ja sanoo, että työ pitää ihmisen hyvässä kunnossa. Onneksi olkoon vanhan kansan tervaskannolle.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini