Yhteystiedot

Reino Kössö
Törmäkatu 3 B 8
06100 PORVOO
reinokosso@gmail.com

Uusimmat kuvat

Isot legot

Keskiviikko 25.3.2009 - Reiska


Kumma kyllä, olen tullut johtopäätökseen, että isot egot käyttävät usein isoja legoja. Tiedättehän, nuo kivitalonkokoiset palikat, joiden varaan voi esimerkiksi suunnitella ja rakentaa alkuperäsimittaisen Titanic-kauppakeskuksen kuivalle maalle. Silloin ei ainakaan ole pelkoa jäävuoreen törmäämisestä. Sitä ei tosin kohta liene enää merelläkään ilmaston lämmetessä.

Titanicia Kiiminkiin suunnittelee siis Toivo Sukari. Ja jos napajäätiköt sulavat ja vesi kovasti nousee, voisi tarvittaessa myöhemmin rakentaa Nooan arkki-jäljitelmän. Sen piirustukset vain lienevät jossain ukko-Nooan jemmassa niin, että rakentajat joutuisvat epäilemättä hieman improvisoimaan. Nooan arkki oli kuitenkin sen verran kookas alus, että sinne voisi suunnitella ja rakentaa sen seitsemänlaista aktiviteettia vedenlaskua odotellessa. Tai sitten sinne voisi  viedä Titanic-kauppakeskuksesta ostettua ajanvietettä.

Hjallis Harkimollakin on melkoinen lego, anteeksi, ego. Eihän mies muuten olisi toteuttanut huimia hankkeita, joille alkuvaiheessa hymähdeltiin tai naureskeltiin. Hartwall-areena on kuitenkin osoittanut toimivuutensa monenlaisten kekkereiden pitopaikkana.

Useilla huipputason valmentajilla on yllin kyllin itsevarmuutta jopa hiukka aggressiivisuutta. Viimeksi mainittua joku saattaa pitää jopa kusipäisyytenä.  Ehkäpä se kuuluu asiaan. Leikissä on tunnetta.

Sanotaan, että lapsi on terve, kun se leikkii. Se taitaa kuitenkin koskea myös aikuisia. Koko viihdeteollisuus, urheilu ja jopa ns. kulttuurri pohjautuvat pitkälle leikkimiseen. Suurin osa meistä haluaa legonsa, tavalla tai toisella. Leikkiminen työllistää ja maailmanpyörää pyörittää, jos tällainen kevyt kolmen pisteen heitto tässä sallitaan.

Kuitenkin olisi hyvä muistaa, ettei leikistä liikaa suututtaisi. Ei silloinkaan, kun sitä harjoitetaan liiketoimintana tai ammattina. Huippu-urheilu fanittaminen saa joskus turhan tosikkomaisia sävyjä. Ja onhan näitä kaikenlaisia idolseja ja tanssii tähtien kanssa yms, joissa joskus nipotetaan tyhjästä.

Mutta vaikka nyt ego olisi pieni, sinertävä ja surkea voi sitä kehittää haastamalla itsensä leikkimielisesti, jos jaksaa. Aurinkoista alkukevättä <(:-)<-=


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini