Yhteystiedot

Reino Kössö
Törmäkatu 3 B 8
06100 PORVOO
reinokosso@gmail.com

Uusimmat kuvat

Ihanat naiset jäällä

Lauantai 24.1.2009 - Reiska


Hyvää lauantaita!

Heti alkuun on sanottava, etten ole mikään varsinainen taitoluisteluintoilija. Minusta esitykset huipputasolla ovat aika lailla samankaltaisia. Maallikkona minulle eivät avaudu kaksoistulpit, akselit, vekselit tai ritit ja lutzit vai mitä ne on. Olen enämpi hiihto- ja yleisurheilumiehiä. Ne ovat minulle riittävän yksinkertaisia urheilumuotoja.

Niinpä vain kuitenkin istuin telkkarin ääressä, kun naisten vapaaluistelukilpa käytiin Helsingissä. Kysymyksessä ovat siis Euroopan mestaruuskisat. Yllättävää kyllä, suomalaiset ovat kyseisessä lajissa Euroopan ylivoimaisesti parhaita ja taso on leveä. Viiden parhaan joukossa oli peräti  kolme suomalaista, kaikki nuoria ja nättejä. Laura Lepistö voitti, Susanna Pöykiö otti pronssia ja Kiira Korpi viides, vaikka kaatui. Korpi meinasi tehdä virenit, sillä aika pahasti kaaduttuaan hän kokosi itsensä erinomaisesti ja luisteli sitkeästi koko ohjelman läpi.

Taitoluistelu on epäilemättä fyysisesti tosi raskas laji, vaikka ei sitä jäällä liihottavia naisia katsoessa uskoisi. Osa esitystä on, että sen on näytettävä helpolta. Jos ohjelman vetää hampaat irvessä, ei pisteitä heru vaikka kuinka teknisesti pyörisi ja hyörisi. Kyllä kieltämättä tuo naisten luistelu oli kaikel viisii esteettinen elämys :-)

Nuo suomalaiset jääprinsessatkin ovat jo nuorina huipulla. He ovat pienestä pitäen harjoitelleet ahkerasti. Ilmapiirin pitää olla kannustava, jotta menestystä tulisi. Se ei kärsi pahaa äiti1/2:a, joka vähättelee ihmisen lasta ja kertoo selkä 3,14:a karmivia juttuja. Kuten sellaisia, että oletpa sie mitätön ja vättylä, sinusta ei tasan tule mitään. Kannustavasta ilmapiiristä kasvaa itsetunto, jonka avulla ihminen pystyy menestymään. Självklart, sanos ruåttalainen.

Naisethan ne ovat tuolla hiihtopuolellakin menestyneet. Saariska ja Kuituska ottivat taas podiumpaikat tänään Otepäässä Virossa hiihdetyssä maailmancupin osakilpailussa ollen 2. ja 3. Voiton nappasi Puolan Justiina eli Kowalczyk. 

Mutta mie sanon, että nyt on tuon kisahuuman jälkeen hyvä lähetä saunaan jäähdyttelemään :-). Sauna kyllä kiihtyy tunnissa nollasta sataan, joten ehkäpä jäähdyttely pitää suorittaa lumikinoksessa. Täälläkin, etelärannikon tuntumassa, se on nyt mahdollista. Maassa on parikymmentä senttiä pehmeää lunta. Nam!

Oikein mukavata oloa itse kullekin, toivottelee Reiska.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini