Yhteystiedot

Reino Kössö
Törmäkatu 3 B 8
06100 PORVOO
reinokosso@gmail.com

Uusimmat kuvat

Hikeentyvä väestö

Tiistai 20.1.2009 - Reiska


Barack Obama on tänään ensimmäistä päivää töissä USAn pressana. Toivottavasti hänen perehdyttämisestään huolehditaan asianmukaisella tavalla. Esimerkiksi näin, että "tuo on kopiokone ja tuo on kuuma linja. Sen vieressä ikkunan alla on lämpöpatteri. Kopiokoneen päällä on YK:n pääsihteerin ja Ahtisaaren Maran puhelinnumerot, jos hätä tullee. Tuo vähän pölyttyny näppylä on ydinohjusten laukasunappi. Jaa, siinähän sitä jo aluksi tuliki. Eiköhän juopassa kahavit".

Näin leppoisalla alulla ei Barackiin iske paniikki. Ekalla kahavitauolla hän saattaa jo ajatella, että mukavastihan tämä käynnisty. Asiallisenolosia työkavereitaki tuntuu olevan". Kahvitauon jälkeen perehdyttäjä lyö Obamalle kouraan esitteen, jossa esitellään Valkoista taloa työpaikkana. Myös lähistöllä sijaitsevat lounaspaikat esitellään. Ne ovat sen verran isoja, että sinne mahtuu Obaman lisäksi puoli joukkueellista hampaisiin asti aseistettuja turvamiehiä.

Jos maata johtaa pesunkestävä mulkero, niin sen jälkeen tavallinenkin mies tai nainen saattaa vaikuttaa erityisen mukavalta. George W. Bush tyri kahdeksan vuotta olan takaa, joten ei ihme, että amerikkalaiset odottavat BO:lta lähes messiaanisia otteita. Häneen kohdistunee samanlaisia odotuksia, kuin Moosekseen aikoinaan.

Enkä nyt tarkoita Mooses Lipposta, vaan alkuperäistä ja ehtaa kivitaulumiestä, jonka välityksellä ihmisille annettiin kymmenen kieltoa. Tai tarkkaan ottaen, käskyjä taitaa olla kaksi. Toinen on: "Muista pyhittää lepopäivä" ja toinen: "Kunnioita isääsi ja äitiäsi, että kauan eläisit ja menestyisit maan päällä". Loput kahdeksan ovat kieltoja.

Saatiinhan siinä jotakin, mitä ihmiset voivat rikkoa. Kielloilla ja käskyillä on pyyhitty takapuolta, eikä myöhempi, inhimillisyyttä korostanut Jeesuksen oppi tunnu langenneen yhtään otollisempaan maaperään. Ei ainakaan Mooseksen ja Jeesuksen kotikonnuilla Lähi-Idässä. Kun täällä jotkut pitävät ongelmana ikääntyvää väestöä, niin useilla alueilla maailmassa vaikeuksia aiheuttaa hikeentyvä väestö. Lähi-Idässä sitä on.

Barack Obama oli sanonut harvoin hikoilevansa. Hyvä niin, sillä hänen virassaan on syytä pitää pää kylmänä ja pipo riittävän löysällä pakkasellakin. Hänen edeltäjänsä on kyllä pannut porukat hikoilemaan ainakin Afganistanissa ja Irakissa. Pieni mies voi saada aikaan suurta tuhoa. Onhan näitä ollut: Napsu Ranskassa ja viiksi-Aatu Saksassa. Siksi kannattaa aina terveesti epäillä auktoriteeetteja.

Yksi kiinnostava seikka tulevan neljän vuoden aikana on, että saako Obama kiinni Osamaa. Bush ei siinä onnistunut, vaan itse asiassa moninkertaisti Al Qaidan 11.9.2001 tekemän terrori-iskun tuhon. Saddam Husseinin hän onnistui niistämään.

Mutta Suomi on pieni ja rauhallinen, jos ei lehtiä lue. Lumihiutaleita leijuu hiljalleen tammikuiseen iltaan. Taitoluistelun EM-kisatkin avattiin Helsingissä. Avajaisissa esiintyi myös "jääprinsessa" Sauli Niinistö, mistä lehdillä riittänee taas päivittelemistä. Siitäkin huolimatta, oikein hyvää iltaa!

 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini