Yhteystiedot

Reino Kössö
Törmäkatu 3 B 8
06100 PORVOO
reinokosso@gmail.com

Uusimmat kuvat

Itsenäistä

Perjantai 5.12.2008 - Reiska


Tapasin tässä hiljattain vanhan tuttavani, ajattelijan, yleispriimuksen ja ekspertin, paviaanin näköisen B. von Fruktansvärdin, tuttujen kesken Fruktis. Hänellä oli luomisvimma, vaikka lumi oli jo sulanut maasta. Hänen inspiksensä oli tällä kertaa taiteellista laatua.

"Aion kirjoittaa ja säveltää maailman ensimmäisen mykkäoopperan", hän intoili. "Oopperan nimeksi tulee "Olesta hilijaa". "Se on kasvutarina, joka kuvaa päähenkilön kasvua vajaasta 50 sentistä noin puolitoistametriseksi"! Sitä paitti se kuvaisi paljon paremmin suomalaista mentaliteettia, kuin ääneen laulettu ooppera", hän mekasti.

 Oho", äimistelin. "Johan on"!

"Ei ole Johan, vaan Daaveddi, siis päähenkilö", hän korjasi. "Esitystä säestävä orkesteri soittaa pelkkiä ilmainstrumentteja ja propelli-, anteeksi, kapellimestari haroo tyhjää eli johtaa normaaliin tapaan. Tuollaisen esityksen kanssa voi helpommin lähteä kiertueellekin. Välttyy raskaitten kamojen roudaamisesta ja koko hankkeen voi toteuttaa merkittävästi pienemmällä budjetilla".

Pakko oli myöntää, että tuo oli hyvin suunniteltu ja uraa uurtava idea. "Eikö olekin", meuhkasi Fruktis. "Jos kerta Chaplin ja Kaurismäki ovat niittäneet mainetta mykkäelekuvilla, niin miksen minnäi vastaavalla oopperalla. Saattaapi vain ooppera saada uusia ystäviä tällä keinoin".

"Epäilemättä", mutisin. "Sinullehan pitäisi myöntää vuoden terminaattorin tai ainakin innovaattorin titteli tuosta hyvästä. Ja kutsua itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Huomenna siellä juhlivat Linnaan päässeet, kun taas linnaan joutuneet juhlivat jo aiemmin Lucian päivänä (suomeksi Lusia). "Joo, miksei. Jo vain mie sinnekki saattasin mennä", sanoi Fruktis.

"Itsenäisyydestä puheenollen, siihenkin pitää kasvaa myös meidän ihmisten elämässä. Monet joutuvat lapsuudessaan elämään olosuhteissa, jotka elokuvana olisi kielletty alle 15-vuotiailta". Näin sanoen Fruktis päätti intoilevan vuodatuksensa ja lähti suunnittelemaan mykkää oopperaansa :-)

Hyvää itsepäisyyspäivää!

 

 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini