Yhteystiedot

Reino Kössö
Törmäkatu 3 B 8
06100 PORVOO
reinokosso@gmail.com

Uusimmat kuvat

Aitoa lumetta

Torstai 18.12.2008 - Reiska


 

 

002.jpg

 

 

 Joulu lähestyy. Se on läsnä kaikkialla: katukuvassa, liikkeissä, ihmisten askareissa ja mietteissä. Mutta voiko joulu olla aito lumetta? Kyllä, sillä tärkeintähän on joulumieli, joka meillä kaikilla on vapaututunut, stressitön, sovinnollinen ja rento. Vai tä? Lumetta jouduttaneen joulu joka tapauksessa viettämään täällä Suomi-neidon jalkopäässä. Porohan siinä tietenkin joutuu koville vetäessään satakiloista joulupukkia ja samanpainosta lahjasäkkiä sulalla maalla. Porolla on kuitenkin ehjä harjoittelukausi takanaan sekä korkean paikan leiri.

Vai pitäiskö asiaan ottaa positiivinen näkökulma ja sanoa, että saadaan viettää? Ei tarvitse rehkiä lumitöissä joulunpyhinä. Voi senkin ajan käyttää johonkin muuhun omalta kannalta mielekkääseen toimintaan tai joutenoloon. Itse kyllä vietän joulun seudulla, jossa lunta takuuvarmasti on.

Ihmisen mieli on siitä erikoinen, että lume toimii usein yhtä tehokkaasti, kuin aito. Sen todisti eilinen yle teemalta tullut brittidokumentti, jossa käsiteltiin henkiparantamista ja sen vaikutusmekanismeja.

Ohjelmassa todistettiin, että kuka tahansa pystyy toimimaan parantajana, jos potilas vain uskoo hänen olevan oikea ja aito. Tulokset olivat yhtä hyviä sekä ns. oikean parantajan ja sellaista näyttelevän tekemien hoitojen osalta. Näyttelijällä ne olivat jopa parempia! Henkiparantamisessa ei tarvitse siis olla kysymys mistään yhteydestä "korkeampaan voimaan" vaan autettavan oma psyyke tekee parannustyön.

Erikoisinta on, että jopa leikkaushoitoa vaativissa tapauksissa lumeleikkauksista oli yhtä suuri hyöty, kuin aidoistakin. Avaintekijänä tässäkin on, että potilas uskoo olleensa aidossa leikkauksessa. Jopa sydänpotilaita on hoidettu menestyksellä lumeleikkausten avulla. Aika huikeaa! Siinäpä näkymä lääkäripulan helpottamiseen :-)

 Englannissa on jopa joihinkin sairaaloihin palkattu henkiparantajia varsinaisten lääkärien työtaakkaa helpottamaan. Koskahan Suomessa ollaan sellaiseen valmiita?

Tästä saattaisi hätäisesti tehdä johtopäätöksen, että aitous saattaa joillakin elämä alueilla olla ylimainostettua. Johtaako se siihen, että alamme hyväksyä ns. valkoisia valheita ja ajanoloon muokkaamme totuutta mieleiseksemme? Vai onko lume osa aitoutta ja siten sallittavaa tai jopa toivottavaa. Sitäkin voi hyvin pohtia siinä, missä jotakin muuta asiaa. Eihän sitä tiiä, toimiiko se, mutta saahan sitä ihiminen kokkeilla kaikenlaista.

Mutta kaikesta huolimatta tai siitä johtuen: Hauskaa joulunodotusta! Ennen joulua ilmestyy tällä osastolla vielä perinteinen jouluruno :-) 

 

 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini