Yhteystiedot

Reino Kössö
Törmäkatu 3 B 8
06100 PORVOO
reinokosso@gmail.com

Uusimmat kuvat

Rääkkäystä

Tiistai 14.10.2008 - Reiska


Tere!

Ajattelin tänhän kokkeilla  kirijottaa tervolaksi. Toisin sanuen ossaako sitä ennään hoota joka paikhan panna. Tai ees oikeishin paikhoin. Yhen version sain jo valahmiksi, mutta se hävis tältä konhelta niinko tuhka tuuhlen. Vain otsikko jäi jälijele. Tuola se ny lämmittää bittiavaruutta :-)

Joka taphauksesa Oulun seu´ula on keksitty vanha viitakon sanonta: "Älä nää rääkkää jäärää täsä hämäräsä lääväsä. Mä rääkkääkkään. Täsä hämäräsä nääkkään rääkätä". Elikkä rääkkäys kävis muuten, mutta ko ei kunnola näje. Nyky-Suomesa sekhän ei ole ennään onkelma, ko voimalaitokset jauhaa sähkyä jatkuvala syötölä ja sähkövalua riittää maan joka kolokhan.

Jos se rääkkäys rajottuski esimerkiksi jäährän, mutta ko ei. Ihimiset on kovia rääkkäähmän toisiihan jos milläki verukhela. On kaikenmaailman kiusaamisia, perinönjakoja, avioeroja, kolomiotraamoja, alakoholismia ja muita hässäköitä. Ja kaikki on ylhensä omasta mielesthän tasan oikiasa. Niinhän sitä ittekki ajattellee ja harvon sitä ossaa asettua toisen asehman.

Jos ihimiseltä niistethän ittetunto jo varhain saattaa siittä tulla vauhko pörränä, turvaton kyherö tai onneton nykijä. Sitä se voi koittaa peittää hyökkäävyyelä ja kenkkumaisuuela. Ja sen se monta kertaa tekkeeki, niinko erinäiset tapahtumat on osottanu.

Koulusa kiusaamisen syyksi saattaa riittää, että on hilijanen, lihava, laiha, pinko, erivärinen, köyhä, huonot vaathet ym. Lista on loputon. Ja mitä heikomisa kantimisa ihimisen ittetunto on, sen ärhäkämpi se on kiusaahman ja käyttämhän nyrkkejhän tai jopa asheita. Kaikki yli-ihimisinä ittiihän pitävät ovat lopulta pääasiasa turvattomia kyheröitä.

Armeijasa nöyryyttäminen kuulu ainaki menheinä vuosina koulutukshen. Kaiken tasoset esimiehet saatto käyttää mielivaltaa iliman, että siittä juuri kukhan uskalsi inissä. En tiiä, miten semmonen palavellee motivaation kehittymistä. Ei minusta vishin mitenkhän. Vastentahtosestihan sitä ihiminen sillon kelekkaroi matkasa. Vaikka armeijaki on palijon helepottunu, aika moni sieläki heittää pyyhkhen kehhään ennenaikasesti.

Sitte on vielä tyhyjänpäiväset valtapelit, joita käyhän koteisa ja työpaikoila ja millon misäki. Aikuset ihimiset saattavat olla tosi pikkumaisia ja kenkkumaisia ja pittää kiini omasta reviiristhän. Seki on jonku sortin henkistä rääkkäämistä.

Ihimisen turhamaisuuen takia rääkäthän koe-elläimiä vain sen takia, että saatais naamasta rypyt siliämhän. Pösilön hommaa! Botox-testeisä hiiriä myrkytethän botuliinila niin, että ne hithasti kitumala kuolevat. Karvat nousi pysthön, ko katteli aihhesta tehtyä tv-ohijelmaa tuosa iltana muutamana.  

Sum liirum sum laarum Hilima lauleli vaan, äh ei ko yhthenvetona vois sanua, että toisten rääkkäys huonontaa rääkkääjänki elämisen tasua. Mikä siinä sitte on, että sitä harrastethan? Tuo kysymys taitaa jäähä ilihman leijumhan. Jos siihen joku konsultti keksis vastauksen, niin sehän kääräsis sillä sievosen summan. Yrittää kumminki kannattaa, eikö mitä häh? Elikkä vois ny alottaa siittä, ettei rääkkää ees sitä jäärää, vaikka näkiski. Joku voi pittää rääkkäyksenä tositv-ohijelmia, mutta niitten kattomishen voi ittekki vaikuttaa.

Lopuksi kevenys: Mikä on Venäjän suosituin tositv-ohijelma? Vastaus: Maaryssile morsian. Tähän vitsihuumorinaurun remakhan voi hyvin lopettaa. Kyllä se näköhjän vielä murthelaki suju, luulisin. Pärijäihlän ja ihimetelhän maailman menua. 

 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini